lauantai 7. elokuuta 2010

Downtown







Viime viikolla paatettiin tyttojen kanssa pitaa Mallun viimisen jenkki-paivan kunniaksi kunnon kaupunkipaiva! Heti aamusta Anna tuli nappaamaan mut ja Hennan ja Mallun kyytii ja sitte haettiin viela Mari messiin. Sitten nokka kohti isoa citya! Oli mielettoman kuuma ja meinas olla lamminki melkeen.

Anna oli kuskina ja valilla meinas olla oikeet kaistat vaha hakusessa varsinki ku navigaattori anto neuvoja suomeksi. Mutta ei kait siina, jos eksyttii vahingossa raiteitten paalle ni sitte vaa penkan yli autotielle.

Kaytiin eka kattomassa jotain turistikohdetta. Siella oli erilaisia peili-ikkunoita ja se oli jannan mallinen. En hirmu tarkkaan osaa selittaa ku en oikeestaa tarkkan ees tiia mika se oli. Mutta saatiin hienoja peilikuvia ainaki. Kaytiin myos semmosen korkeella olevan pitkan siiven paassa kattomassa hienoa maisemaa. Jokia ja siltoja ja pilvenpiirtajia.

Kaveltiin pitkan sillan yli ja ihmeteltiin reippaita juoksijoita jotka paineli siina hirveessa helteessa. Kylla naa amerikkalaisetki juoksee siis.

Sitte laskeuduttii pitkat puiset portaat joen varteen. Siella oli tosi ihanan nakosta. Isoja puita ja pensaita ja paljon erilaisia kukkia. Kiivettiin rinnetta ylos kapeeta polkua pitkin ja ihasteltiin taas maisemia. Kiivettiin pienen kivimuurin yli ja paastiin romanttisella kaarisillalle. Siella vahan otettin kuvia ja sitte lahettiin takasin pain kappailemaan ja mietittiin jotain napparaa ruokapaikkaa. Aateltiin kokeilla kaikille jotain uutta ja laitettiin navigaattoriin ruokapaikka hakuun ja lahettiin suunnistamaan sita kohti. Laitettiin auto taas parkkiin jonku pilvenpiirtajan juurelle, otettin navigaattori kouraan ja sen mukaan sitte lahettiin ettimaan safkaa. Aurinko veti mehuja mukavasti ja paahto taydella teholla.

Oli siis lammin. Meijan piti kysya muutamalta pukumiehelta vaha neuvoja ku ei meinanu loytya ravintolaa mistaan. Naitten gentlemanien avulla sitte loydettiin perille ja syotiin hyvat pitsat ja salaatit ja mansikat ja ananakset ja viinirypaleet. Kaytiin ostamassa viereisesta lahjatavaraliikkeesat ihania kortteja. Aika meni niin nopeesti etta oli aikaa juosta muutamassa minuutissa autolle ennen parkkiajan umpeutumista. Siina sitte juostii mahat taynna hirveessa helteessa autoon joka oli ku sauna. Taas oli siis lammin.

Paatettiin sitte ajaa ulos kaupungista pieneen ostoskeskukseen ja yritettiin ettia jenkki-huppareita jotka on pakko ostaa. Ei loydetty huppareita, joten lahettiin sitte jatkamaan matkaa. Vietiin Mallu kotiin pakkaamaan tavarat ja hyvastelemaan isantaperhe ja haettiin Perttu kyytiin. Sitte hurautettiin Wal Mart Supercenteriin ja ostettiin sipsia hapseille. Makkarin kautta lahettiin ajamaan kirkolle. Ei kuitenkaa selvitty sinne kovin suoraa tieta edes navigaattorin avulla. Jokaisella oli eri mielipide mihin pitaa kaantya ja joka kerta satuttiin ottamaan vaara tie. Mari kilautti isukilleen ja niin sitte saatii reitti selville ja paastiin perille vaikkaki puol tuntia myohassa. Kirkolta sitte mentiin hapseille ja saatiin tyttojen kanssa lepposia kuvia otettua.


Mulla paas pankkikortti vanhenemaan ja en tietenkaa ollu huolehtinu uutta. Oon siis ollu viikon ilman rahaa. Nyt oli Hennan tilille tullu porukoitten lahettamat rahat ni paasee taas ostelemaan. Mukavaa.
Ja meilla on alle 2 viikkoa jaljella! 1 viikko ja 5 paivaa. ja se menee nii nopeesti etta eipa aikaakaan ku ollaan jo Suomen maalla!



1 kommentti: